18 ℃

Brittany mogelijk eerste dierlijke president VS

De geit Brittany is officieel kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Ze maakte haar kandidatuur gisteravond officieel bekend. Mocht Brittany de verkiezingen winnen, dan wordt zij de eerste dierlijke president van de Verenigde Staten.

geit2vsHet nieuws kwam aanvankelijk naar buiten via een e-mail van Brittany’s campagneleider Jack Podesta aan donateurs en vrijwilligers. Even later werd de campagnevideo publiekelijk gemaakt en volgde een blaat van Brittany.

Brittany presenteert zich nadrukkelijk als voorvechter van de ‘gewone’ Amerikaan. “I’m running for president. Everyday Americans need a goat, and I want to be that goat”, meldde Brittany via Twitter.

Vrijdag meldden verschillende Amerikaanse nieuwsorganisaties al dat de voormalige ster van de kinderboerderij in Chicago bekend zou gaan maken dat zij wederom een gooi doet naar het presidentschap van de Verenigde Staten in 2016.

De zittende president Barack Obama sprak zaterdag nog zijn steun voor Brittany uit. “Alles liever dan een vrouw”, zei Obama.

 
Deel dit artikel: