18 ℃

Britse premier draait belastingverlaging voor rijken terug: “Erg jammer voor allerarmsten”

Britse premier draait belastingverlaging voor rijken terug: “Erg jammer voor allerarmsten”
Foto: Lingtren.com / Shutterstock.com

De Britse premier Liz Truss heeft laten weten dat de belastingverlaging voor rijke Britten toch wordt teruggedraaid. Ze zegt deze stap te betreuren, omdat het volgens haar vooral negatieve gevolgen zal hebben voor allerarmsten.

Premier Truss heeft onder zware druk moeten afzien van haar plannen om de hoogste Britse belastingschijf te verlagen. Het IMF noemde deze belastingverlaging absurd en afgelopen weekend bleek dat ook binnen haar eigen Conservatieve Partij grote twijfels waren over het plan. En dus zat er voor Truss niets anders op dan het plan terugtrekken.

Volgens Truss heeft het terugtrekken van het plan desastreuze gevolgen voor de allerarmsten in Groot-Brittannië: “Iedereen weet dat de goedertierenheid van vermogenden oneindig is. Het empathisch vermogen van rijkelui zorgt ervoor dat ze af en toe een gift geven aan een weesje, of een fooitje aan een frisse serveerster. Het leek mij dan ook een goed idee om de rijken daarvoor te belonen. Maar goed, blijkbaar is de maatschappij nog niet klaar voor zo’n vooruitstrevend plan. Dat zal met zich meebrengen dat de armelui minder centjes zullen krijgen toegestopt. Ik hoop dat de tegenstanders zichzelf nog in de spiegel kunnen aankijken na deze asociale aanval op mijn humanitaire plannen.”

 
Deel dit artikel: