17 ℃

Britse koningin Elizabeth (96) volkomen onverwacht overleden

Britse koningin Elizabeth (96) volkomen onverwacht overleden
Foto: The Royal Navy / Wiki Commons OGL3

Britten zijn geschokt door het plotselinge overlijden van koningin Elizabeth. De koningin overleed donderdagmiddag in haar Schotse kasteel Balmoral. 

In het Verenigd Koninkrijk komt de klap hard aan. “Onlangs vierden we nog haar 70-jarig jubileum. En nu dit. Dit had niemand zien aankomen”, zegt een Britse koningshuisliefhebber.

Royaltyverslaggever Geert Hofmans noemt het onverwachte overlijden van de Britse koningin hoogst opmerkelijk: “Je mag verwachten dat Elizabeth als koningin de beschikking had over de beste zorg die er is. Als ze dan toch zo ineens komt te overlijden, roept dat wel wat vraagtekens op.”

Op de vraag of koningin Elizabeth een natuurlijke dood is gestorven, geeft Buckingham Palace desgevraagd geen antwoord. Voor zover bekend was de koningin niet ziek. Eerder deze week ontving Elizabeth zelfs nog de nieuwe Britse premier Liz Truss.

Het feit dat haar man prins Philip (99) vorig jaar ook al onverwacht overleed, maakt de plotselinge dood van koningin Elizabeth nog mysterieuzer. Gevreesd wordt dat prins Charles van de gelegenheid gebruikmaakt en in het Verenigd Koninkrijk de macht grijpt.

 
Deel dit artikel: