Britse coronamutatie lijkt onder microscoop op bolhoed

Foto: Take Photo / Sdecoret / Shutterstock.com

Wetenschappers hebben ontdekt dat de Britse variant van het coronavirus de vorm heeft van een bolhoed. Een duidelijke aanwijzing dat de nieuwe mutatie inderdaad uit Engeland afkomstig is.

Het coronavirus heeft haar naam te danken aan de vorm van het virus. Het oorspronkelijke virus lijkt onder een vergrootglas namelijk op een kroon en het Latijnse woord voor kroon is corona. Maar nu het virus is gemuteerd tot de vorm van de bolhoed is het maar de vraag of het woord corona nog de lading dekt.

Virologe Asther Westendorp vindt een nieuw woord voor het coronavirus niet meer dan logisch: “Je ziet dat het Britse variant razendsnel de overhand krijgt. Het zou toch vreemd zijn om een bolhoed een kroon te blijven noemen? Dat zou de wetenschap onwaardig zijn.”

Virologen in Zuid-Afrika, waar ook een nieuwe variant van het coronavirus opdook, zien niets in het plan van Westendorp: “Onze mutatie is langwerpig, met een soort toeter aan het uiteinde. Een beetje zoals het vuvuzelavirus van elf jaar geleden.”

 
Deel dit artikel: