Brief van Bergkamp aan Twitter inmiddels halverwege Atlantische Oceaan

Brief van Bergkamp aan Twitter inmiddels halverwege Atlantische Oceaan
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Aastels / Shutterstock.com

De brief die Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp deze week verstuurd heeft aan Twitter, bevindt zich momenteel halverwege de Atlantische Oceaan. Dat blijkt uit een tweet van een vrachtschipmedewerker, wiens oog vanaf het dek plots viel op de plechtige boodschap in de drijvende, glazen fles.

Bergkamp schreef een brief aan Twitter met het verzoek om actie te ondernemen tegen bedreigende en gewelddadige tweets richting Kamerleden. Bergkamp laat weten opgelucht te zijn dat de brief nog steeds dobbert in de richting van San Francisco, waar het hoofdkantoor van Twitter is gevestigd is. “Het is fijn om te weten dat de fles koers houdt, want ik zou het verschrikkelijk vinden als de heer Musk (eigenaar van Twitter, red.) de inhoud van mijn brief niet te lezen zou krijgen. Ik hoop dat mijn schreeuw om actie zo snel mogelijk aanspoelt op de kust van Californië.”

Het positieve nieuws omtrent de flessenpost stemden ook andere parlementariërs tevreden. Zo roemt D66-leider Sigrid Kaag de urgentie waarmee Bergkamp te werk gaat. GroenLinks-voorman Jesse Klaver is erg te spreken over het signaal dat aan Twitter zal worden afgegeven. PVV-leider Geert Wilders zegt Bergkamp altijd al een buitengewoon romantische vrouw te hebben gevonden.

 
Deel dit artikel: