13 ℃

Bridgeclubs de dupe van coronamaatregelen: “Wij spelen voor onze supporters”

Foto: Gino Santa Maria / Sergiy1975 / Shutterstock.com

Bridgeclubs zijn zeer verbolgen over de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet. “Bridge is een echte publiekssport. Als onze bridgehallen leeg blijven, zal dat de sfeer zeker niet ten goede komen.”

In Nederland zijn ruim duizend bridgeclubs (waarvan 354 in Wassenaar). Daarmee is het de vierde teamsport van Nederland. En dat betekent vanzelfsprekend ook honderdduizenden fanatieke supporters. Al deze supporters zullen de komende tijd via de televisie hun favoriete club moeten steunen. En dat zal een vreemd gezicht zijn voor de volgers van deze sport. Fanatieke supporters horen immers bij de bridgesport als ham bij een varken.

Ook topbridger Roderick ten Henegouwen van Ervendaele is geschokt door de maatregel: “Vooral mijn club Wassenaer United zal hier onder lijden. Elke thuiswedstrijd zit onze hal vol met 22.000 doldwaze fans die ostentatief kuchen als onze tegenstanders een zwakke hand speelt. Dit gaan wij ontzettend missen. En het kan juist onze tegenstanders weleens een psychologisch voordeel verschaffen. Waarlijk een gotspe!”

 
Deel dit artikel: