17 ℃

Brexit gaat definitief door, wat betekent dat voor u?

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

De Britse premier Boris Johnson heeft met zijn Conservatieve Partij een ruime meerderheid behaald bij de verkiezingen. Hierdoor wordt de Brexit onafwendbaar. Door de verkiezingsuitslag zal het Verenigd Koninkrijk volgende maand de Europese Unie verlaten. Dat heeft ook gevolgen voor Nederland. Wat merkt ú van de Brexit?

De euro – U kunt in Groot-Brittannië gewoon blijven betalen met Engelse ponden, maar hier in Nederland niet. Wanneer u in een Nederlandse winkel bijvoorbeeld een zakje Engelse drop koopt, rekent u af met euro’s.

De taal – Groot-Brittannië erkent Europees niet langer als officiële taal. Veel Britten verstaan natuurlijk nog gewoon Europees, maar Engels wordt opnieuw de officiële voertaal in Groot-Brittannië. Als u naar Groot-Brittannië op vakantie gaat, kunt u daar dus het beste Engels spreken.

Buitenlanders – Omdat Groot-Brittannië niet meer bij Europa hoort, zijn de Engelsen voortaan buitenlanders. Uit een peiling blijkt dat 62% van de Nederlandse bevolking een hekel heeft aan buitenlanders. Dat betekent dat meer Nederlanders een hekel krijgen aan Engelsen.

Muziek – Britse artiesten zijn populair in Europa. Denk bijvoorbeeld aan zangeres Adele en zanger Ed Sheeran. Door de Europese mediawet en het muziekquotum, wordt muziek van niet-Europese artiesten minder vaak uitgezonden op de radio. U hoort dus voortaan minder vaak Adele en Ed Sheeran op de radio. Dat is niet erg, want u heeft toch een hekel aan buitenlanders.

 
Deel dit artikel: