17 ℃

Brexit brengt Britten wederom ellende: Unilever vanaf vandaag alleen nog Brits

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Critici roepen het al jaren: de Brexit zal de Britten niets dan ellende opleveren. Deze zieners lijken wederom gelijk te krijgen. Na alle ellende die de Brexit al heeft opgeleverd ziftten de Britten vanaf vandaag ook nog eens opgescheept met het miljardenconcern Unilever.

Een paar jaar geleden wilde het Brits-Nederlandse bedrijf nog volledig Nederlands worden, maar de aandeelhouders vonden het vestigingsbeleid in Nederland niet aantrekkelijk. En nu zit Groot-Brittannië dus met de gebakken peren. Zij krijgen het hoofdkantoor en Nederland wordt een eenvoudige filiaalhouder. Lekker makkelijk en overzichtelijk.

En dit is waarschijnlijk nog maar het begin. Financieel deskundige Antoine Monero waarschuwt de Britten dan ook voor de laatste keer: “Het Joodse spreekwoord luidt: Ik wens u veel personeel toe. En iedereen weet dat dat een negatieve connotatie heeft. Veel personeel betekent namelijk veel problemen. En dat is precies waar de Britten op afstevenen. Een explosie aan personeelsleden die naar Groot-Brittannië dreigen te verhuizen. Want door de Brexit zijn ze niet gehouden aan allerlei belastingregels en andere bureaucratische regels. En dat trekt natuurlijk weer talloze bedrijven aan. Maar goed, van mij krijgen ze geen medeleven. We hebben ze immers lang genoeg gewaarschuwd.”

 
Deel dit artikel: