Brenda (23) lichtte mannen op via datingsites

Dubieuze datingsites gebruiken nepprofielen om hun mannelijke klanten op te lichten. Niet bestaande vrouwen proberen de mannen aan de praat te houden en maken hen op die manier geld afhandig. Wie zijn deze niet bestaande vrouwen?

brenda-lichtte-mannen-op-via-datingsitesDe NOS ontmaskerde meerdere bedrijven die als verdienmodel hebben om mannen op datingsites aan de praat te houden. Mannen betalen circa 75 cent per bericht, terwijl ze chatten met vrouwen die helemaal niet bestaan.

Achter één van die nepprofielen zit Brenda Keilers uit Alkmaar. De 23-jarige blondine werkt overdag als kapster, maar ’s avonds is ze actief op datingsites. “Alleen op mijn profielfoto reageerden soms al driehonderd mannen, terwijl ik dus eigenlijk helemaal niet besta. Ik stuurde ze netjes een berichtje terug, overigens altijd onder mijn echte naam. Die mannen hadden niets in de gaten.”

“Nee, ik voel me niet schuldig”, zegt Brenda na enig aarzelen. “Die mannen schreven steeds zelf een bericht terug. Goed, ze wisten niet dat ik niet besta, maar ik heb ze niet gedwongen of zo. In drie maanden verdiende ik bijna negenhonderd euro. En ik hield er ook nog een leuke vriend aan over.”

 
Deel dit artikel: