Brand op schip Fremantle goed nieuws voor milieu: “3000 nieuwe auto’s gaan geen CO2 uitstoten”

Brand op schip Fremantle goed nieuws voor milieu: “3000 nieuwe auto’s gaan geen CO2 uitstoten”
Foto: ImageBank4u / Shutterstock.com

Een vrachtschip met drieduizend nieuwe auto’s aan boord staat in brand voor de kust van Ameland. Volgens natuurorganisaties is dat goed nieuws voor het milieu.

Bij stichting Natuur aan het Stuur ging vanochtend de vlag uit. Het uitbranden van een vrachtschip voor de kust van Ameland is volgens de stichting een geschenk uit de hemel. Voorzitter Kaatje Voorschoten kan haar geluk dan ook niet op: “Als het schip inderdaad volledig afbrandt, betekent het dat de 3000 auto’s die het vervoert niet meer verkocht kunnen worden en dus geen giftig CO2 meer gaan uitstoten op de Europese wegen. Een zegen voor mens en milieu.”

Dat de brand waarschijnlijk ontstond door één van de 25 elektrische auto’s die de Fremantle Highway vervoerde, is volgens Voorschoten een duidelijk signaal: “Elektrische auto’s zijn de oplossing tegen vervuilende diesel- en benzineauto’s. Dat zo’n elektrische auto in brand vliegt op een schip met 2975 fossiele auto’s, zegt eigenlijk al genoeg. Deze auto heeft nog geen kilometer gereden, maar draagt tóch bij aan een beter milieu.”

 
Deel dit artikel: