16 ℃

Branche wil garantie dat horeca open blijft tijdens Derde Wereldoorlog

Foto: Yakobchuk Viacheslav / Shutterstock.com

Horecabedrijven willen van het kabinet de garantie dat ze open mogen blijven tijdens een eventuele (nucleaire) wereldoorlog. Brancheorganisatie Horeca Bedrijven Nederland (HBN) zegt dat een nieuwe sluiting ‘echt niet kan’.

Door de spanning tussen Rusland en de NAVO-landen is de kans dat de oorlog in Oekraïne overslaat naar andere Europese landen reëel. President Poetin heeft zijn officieren de opdracht gegeven om de Russische kernwapens op scherp te zetten. Horecabedrijven vrezen dat cafés en restaurants opnieuw dicht moeten als Rusland daadwerkelijk overgaat tot een nucleaire aanval op ons land.

“De rek is eruit”, zegt HBN-voorzitter Ron Stampert namens de horecaondernemers. “Veel horecabedrijven zijn door de totaal onnodige coronasluiting al door hun reserves heen. Een nieuwe sluiting vanwege een wereldwijde kernoorlog zou een financiële ramp zijn.”

De branchevereniging wil spoedoverleg over de Russische dreiging met minister Kuipers van Volksgezondheid. Stampert: “Een nieuwe horecasluiting is wat ons betreft uitgesloten. Maar we willen best praten over maatregelen, zodat klanten tijdens een nucleaire aanval toch veilig een biertje kunnen blijven drinken.”

 
Deel dit artikel: