23 ℃

Bram Overvecht is uitgeroepen tot anti-klimaatburgemeester van de gemeente Oldebroek

Foto: Vera Petrunina / Shutterstock.com

In het kader van de Nationale Klimaatweek heeft het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat gemeenten opgeroepen een anti-klimaatburgemeester aan te stellen. Een anti-klimaatburgemeester laat anderen zien wat er aan schort om klimaatbewust te leven. Tot zijn verrassing is Bram Overvecht benoemd tot anti-klimaatburgemeester van Oldebroek.

“Eigenlijk wist ik nergens van”, vertelt Bram. “Anderen hebben mij voorgedragen en plots kreeg ik een mail waarin stond dat ik anti-klimaatburgemeester was geworden. De wethouder belde om me te feliciteren.”

Bram is vrachtwagenchauffeur en is lid van de Nederlandse Vereniging voor Amerikaanse Oldtimers. “Daarnaast ben ik een fervent motorcrosser, douchen doe ik het liefst een half uur per dag, de tuin heb ik vol laten leggen met tegels, het onkruid dood ik met gif, de rest van de planten ook en wanneer ik naar McDonald’s ga, neem ik mijn eigen plastic rietjes mee. Mensen die mij kennen weten dat en hebben me om die redenen voorgedragen. Ik vind het erg leuk en verheug me op mijn rol als anti-klimaatburgemeester.”

Terwijl het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat juist hoopt dat mensen zich door deze actie bewuster worden van het klimaat, heeft Bram heel andere plannen: “Met de anti-klimaatburgemeesters van Zwolle, Roermond en Stadskanaal gaan we komende zomer de Elfstedentocht rijden in zo’n roze Chevrolet die ze ook in Flodder hebben. Zin in!”

 
Deel dit artikel: