20 ℃

Brabants echtpaar haalt spaarrekening leeg: “We hebben helemaal niets meer”

Foto: Fizkes / Shutterstock.com

Gerrit (62) en Marjanka (59) van Wultenaar uit het Brabantse Gemert zijn er kapot van. In vier dagen tijd haalden ze hun hele spaarrekening leeg. “Er is letterlijk niets meer over”, zegt het bejaarde echtpaar.

“Het begon vorige week vrijdag”, vertelt Gerrit. “We zijn in een opwelling naar een sjiek vijfsterrenhotel in New York gevlogen en we bestelden een fles champagne. De duurste die ze hadden. Die smaakte naar meer. We bestelden er ook nog een dozijn oesters bij. We hebben ons helemaal naar de filistijnen gezopen. Afschuwelijk.”

Een dag later werd er door het tweetal uitgebreid geshopt. Toen Gerrit en Petra weer thuis waren, ontdekten ze dat hun rekening leeg was. “Alles is op. We hebben ons hele leven hard gewerkt en als je dan ziet dat we ons spaargeld er in één weekend doorheen hebben gejakkerd, dan kan je alleen maar huilen”, zegt Marjanka.

Dochter Chardonnay (40) is inmiddels een crowdfundingsactie gestart om haar ouders er financieel weer bovenop te helpen: “Het zijn zulke lieve mensen. Ze hebben nog nooit een vlieg kwaad gedaan. En nu dit. Dat is toch verschrikkelijk? We hopen maar dat iemand ze wil helpen. Dit had iedereen kunnen overkomen.”

 
Deel dit artikel: