28 ℃

Brabant en Limburg klaar voor verkiezingen

Na de verkiezingen in de Verenigde Staten is het nu verkiezingstijd in Brabant en Limburg. In diverse grote plaatsen wordt Prins Carnaval gekozen. Wie zijn de grootste kanshebbers en wat zijn ze van plan?

prins-carnaval-rosenmontag-prinscarnavalIn Kielegat gaat de strijd om het prinsdom tussen de gematigde democraat Harry d’n Tweede en Gradus d’n Zotte. Laatstgenoemde staat in de opiniepeilingen op flinke voorsprong, maar critici vragen zich af of hij de Raad van Elf kan overtuigen.

Zumpelveld vreest dat Richard d’n Dorstige de macht grijpt. Hij is door de extreemrechtse carnavalsvereniging White Party naar voren geschoven en wordt gevreesd om zijn racistische ideeën. Mocht Richard het dit carnavalsseizoen voor het zeggen krijgen, dan zijn getinte Zumpelvelders niet meer welkom in carnavalstempel ’t Wapen van Zumpelveld. D’n Dorstige raakte vorige maand in opspraak, omdat hij een page zou hebben aangerand.

In Aesterriek is Leo d’n Urste vrijwel zeker van de overwinning. De aartsconservatieve kandidaat-prins heeft in de afgelopen weken intensief campagne gevoerd en kreeg zeker acht kiesmannen van de Raad van Elf achter zich. De stembussen sluiten om 23:11 uur.

 
Deel dit artikel: