13 ℃

Brabanders stellen drugslab beschikbaar voor ontwikkeling coronavaccin

Foto: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock.com

Dit oude fabriekspand in Udenhout wordt normaal gebruikt voor de productie van MDMA. Vanaf maandag wordt het pand gebruikt voor heel andere doeleinden. John en Mike Heuleberg stellen hun drugslab beschikbaar voor de ontwikkeling van een coronavaccin.

Alleen al in ons land zijn door het coronavirus meer dan zesduizend mensen overleden. Na maanden van onderzoek is er nog steeds geen werkend vaccin. “Niks doen was voor ons geen optie meer. Ook wij willen graag ons steentje bijdragen”, zegt John Heuleberg (37).

John en Mike zijn in de onderwereld bekend als de grootste producenten van synthetische drugs van Brabant. “Toen we hoorden dat de virologen van UMC Meppel op zoek waren naar laboratoriumruimte voor onderzoek naar een vaccin hebben we geen moment getwijfeld. Wij hebben direct ons drugslab aangeboden”, vertelt Mike (41).

In de komende maanden mogen de wetenschappers gratis van het Brabantse drugslab gebruikmaken. “In principe hebben we hier alle benodigde spullen, al moeten ze de leidingen wel eerst goed doorspoelen”, leggen de sympathieke broers uit. “En daarnaast beschikken we over een uitgebreid distributienetwerk. Wij zijn al vijf jaar bezig en nog nooit ontdekt. Niet alle farmaceutische bedrijven kunnen dat zeggen.”

 
Deel dit artikel: