Boze Playmobil-aanhangers trekken Lego-standbeeld van André Hazes omver

Foto: Jan van Dasler / Shutterstock.com / Nieuwspaal

Amsterdammers hebben niet lang kunnen genieten van het Lego-standbeeld van André Hazes op de de Dam. Het levensgrote beeld van de volkszanger is omver gegooid door woedende Playmobil-fanaten. De activisten vinden dat Lego ten onrechte het monopolie op verantwoord speelgoed claimt.

Playmobil-activist Bilop Mayl is strijdbaar als wij vragen waarom het beeld van Hazes van zijn sokkel werd gehaald: “Lego heeft een lange traditie van kleineren van andere Playmobil-liefhebbers. Altijd maar weer benadrukken hoe verantwoord het speelgoed is dat ze maken. Alsof speelgoed niet vooral bedoeld is om te spelen. Dit standbeeld van Hazes is een sneer naar de Playmobil-gemeenschap die we niet over onze kant konden laten gaan.”

Gaat het vernietigen van een Lego-standbeeld van André Hazes niet veel te ver gaat om de tweestrijd over speelgoed te beslechten? Bilop Mayl kijkt ons niet begrijpend aan: “Wij wilden het beeld eerst van de sokkel trekken, met pek besmeuren, in de fik steken en in de Amsterdamse grachten pleuren. Maar de media, die vol zitten met Lego adepten, zouden dat weer heel gekleurd zou brengen. Daarom hebben we besloten het beeld alleen maar omver te trekken.”

 
Deel dit artikel: