19 ℃

Boze Marslander laat niets meer van zich horen

Boze Marslander laat niets meer van zich horen
Foto: NASA / JPL-Caltech / Wiki Commons Public Domain

De relatie tussen de Marslander InSight en de NASA is op een nieuw dieptepunt beland. De Marslander weigert al een week om iets van zich te laten horen.

De Marslander stuurde regelmatig fotootjes naar de NASA. Het laatste bericht kwam op 15 december. Daarna werd het stil. “Misschien hebben we iets verkeerds gezegd of zo. We weten het niet”, zegt het radeloze vluchtleidingscentrum in Houston.

Er gaan geruchten dat de Marslander stiekem contacten onderhoudt met een ander vluchtleidingscentrum, maar daarvan wil de NASA niets weten: “Nee, nee, zo zit hij niet in elkaar. We weten dat hij af en toe behoefte heeft aan vrijheid. Dan wil hij gewoon een paar dagen met rust gelaten worden en dan duikt ‘ie vanzelf weer een keer op. Maar zo’n lange stilte hebben we nog niet eerder meegemaakt. Heel flauw allemaal.”

De NASA heeft nog twee berichten gestuurd, maar ook die werden door de Marslander niet beantwoord. “Wat ons betreft is het nu wel een beetje klaar”, laat de NASA weten. “Hou op zeg. Wij hebben helemaal geen zin in dat kinderachtige gedoe.”

 
Deel dit artikel: