Boze boeren vragen NAVO om zwaardere wapens

Boze boeren vragen NAVO om zwaardere wapens
Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Boeren die strijden tegen de stikstofplannen van het kabinet hebben de NAVO gevraagd om zwaardere wapens. “We moeten nu echt doordrammen, maar met alleen onze argumenten gaan we het niet redden”, zegt melkveehouder Teun Steegman.

Farmers Defence Force (FDF), de strijdmacht van de boeren, overweegt nieuwe offensieven bij Schiphol en het huis van de minister. Dat zei FDF-voorman Mark van den Oever in een interview met de Volkskrant. Maar volgens Steegman ontbreekt het boeren aan de juiste wapens om hun zin af te dwingen.

“Sympathie hebben we al lang niet meer, we hebben alleen nog onze trekkers. Daarmee houden we de stikstofplannen niet tegen”, zegt de veehouder. “Daarom vragen we de NAVO om ons te steunen met geavanceerdere aanvalsmiddelen.”

Steegman heeft een verzoek ingediend voor 500 helmen, 200 raketwerpers en 65 pantserhouwitsers. Of de NAVO die wapens gaat leveren, valt nog te bezien. Het ministerie van Landbouw zou de wapenleveranties namelijk kunnen zien als een oorlogsverklaring. “Ik ga er toch van uit dat defensieminister Ollongren de wapens gewoon geeft”, zegt Steegman. “Trouwens, we weten waar ze woont.”

 
Deel dit artikel: