Boze boeren stichten brandjes in Brussel: “Wereld kon wel wat meer geweld gebruiken”

Boze boeren stichten brandjes in Brussel: “Wereld kon wel wat meer geweld gebruiken”
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

BRUSSEL - Boeren hebben in Brussel brandjes gesticht en gegooid met mest en vuurwerk uit protest tegen de Europese landbouwregels. Bij de boerenprotesten raakten agenten en brandweerlieden gewond. Volgens de boeren was de wereld toe aan wat meer geweld.

“Als je de krant leest of naar het journaal kijkt, dan lijkt het alsof er alleen nog maar liefde is in de wereld. Alsof iedereen in vrede en harmonie met elkaar samenleeft. De balans is volledig zoek. Wij vinden dat er in de wereld ook plaats moet zijn voor gewelddadig protest”, zegt melkveehouder John Briemers.

En daarom trokken de boeren naar Brussel om er hooibalen in brand te steken, brandweerlieden te hinderen en vernielingen aan te richten. “Bijna alle conflicten in de wereld worden op een nette manier uitgepraat, in goed overleg. Wij willen laten zien dat het ook ánders kan”, aldus Briemers. “Natuurlijk kun je als beschaafde mensen met elkaar gaan praten, maar uiteindelijk win je veel meer sympathie als je de boel gewoon onderspuit met mest. En dat is ook de boodschap die wij als boeren willen meegeven aan onze kinderen.”

 
Deel dit artikel: