15 ℃

Boze boeren niet welkom in Amsterdam

Amsterdam doet er alles aan om te voorkomen dat boze boeren naar de stad komen. De boeren hebben plannen om te demonstreren op de Dam.

Foto: Marcel Klip / Shutterstock.com

De boeren willen in Amsterdam protesteren tegen het stikstofbeleid van de overheid. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema ziet de komst van de boeren niet zitten. “We begrijpen hun woede, maar boeren horen niet thuis in Amsterdam. Onze stad is echt alleen bedoeld voor expats, mensen die werken bij een reclamebureau en Nutellawinkels”, aldus Halsema.

De boeren willen met tractoren naar de Dam komen, op dezelfde manier als bij hun eerdere demonstratie in Den Haag. Een slecht idee, vindt Halsema. “Boeren spreken dialect. In Den Haag kom je daar nog mee weg, maar in Amsterdam kunnen wij er helemaal niets mee. Boeren spreken niet eens Engels en dat is hier nou eenmaal de voertaal”, aldus de bewindsvrouw. “De meeste Amsterdammers zijn inmiddels vegan en daarom sowieso al een stapje verder in de ontwikkeling. Ik vind het heel vervelend dat ik de boeren teleur moet stellen, maar we moeten streng zijn. Boeren missen gewoon de hipheid die we hier verwachten.”

 
Deel dit artikel: