14 ℃

Boze boeren hard getroffen door samenscholingsverbod

Foto: MyStockVideo / Shutterstock.com

Als er één bedrijfstak hard getroffen wordt door het coronavirus, dan zijn het wel de boeren. Boze boeren hebben al weken niet normaal kunnen protesteren tegen de stikstofregels.

Ook boeren moeten zich houden aan de maatregelen tegen het coronavirus. Dat betekent: afstand houden en zo veel mogelijk binnen blijven. Varkenshouder Teun Bottelink heeft zijn protestacties noodgedwongen stilgelegd. “Eigenlijk had ik nu op het Malieveld moeten staan”, zegt hij. “Ik begrijp dat de maatregelen nodig zijn, maar als we niet massaal bij elkaar mogen komen kunnen wij ons werk niet doen.”

Actiegroep Farmers Defence Force denkt intussen na over andere manieren om te demonstreren tegen de stikstofregels. “Onze gebruikelijke tractorritjes naar Den Haag zitten er even niet in”, zucht Bottelink. “We willen volgende week massaal demonstreren via Zoom. We hopen dertig-, veertigduizend boeren bij elkaar te krijgen in een videochat. Want de minister moet niet denken dat we door het coronavirus ineens niet meer boos zijn of zo.”

 
Deel dit artikel: