19 ℃
Boerenprotesten grimmiger:

Boze boer gijzelt 4.000 varkens in kleine stal

Boze boer gijzelt 4.000 varkens in kleine stal
Foto: Jovan Barajevac / Shutterstock.com

REUTEL - De acties van boze boeren tegen het landbouwbeleid worden steeds grimmiger. In het Gelderse Reutel houdt een boer ruim vierduizend varkens gegijzeld in een kleine, brandgevaarlijke stal.

In steeds meer Europese landen voeren ontevreden boeren actie. Onder meer in België, Duitsland en Frankrijk werden wegen geblokkeerd door boze boeren met tractoren. In Nederland heeft Farmers Defence Force nieuwe acties aangekondigd. De Nederlandse boeren vinden dat ze in de politiek onvoldoende worden vertegenwoordigd en willen een grote politieke partij die in de Tweede Kamer opkomt voor de belangen van de boeren.

In het Gelderse Reutel hebben de boerenprotesten een nieuw dieptepunt bereikt. Daar houdt een boer duizenden varkens in gijzeling om de eisen kracht bij te zetten. Volgens ooggetuigen zitten de varkens opeengepakt in een veel te kleine stal en mogen ze van de boer niet naar buiten.

Sommige gegijzelde varkens zouden door de boze boer op afschuwelijke wijze zijn mishandeld. Zo zouden hun staartjes onverdoofd zijn afgebrand en hun testikels zijn weggesneden. De boer dreigt alle varkens binnen zes maanden te laten doden als de eisen niet worden ingewilligd.

 
Deel dit artikel: