17 ℃

Bouterse nog niet onderweg naar gevangenis, kan tandenborstel niet vinden

Bouterse nog niet onderweg naar gevangenis, kan tandenborstel niet vinden
Foto: Presidents Secretariat / GODL India / Wiki Commons CC / zstock / Shutterstock.com

PARAMARIBO - De Surinaamse oud-legerleider Desi Bouterse had zich vrijdag moeten melden bij Santo Boma, de grootste gevangenis van Suriname. Tot op heden is hij daar nog niet verschenen. Tegenstanders van Bouterse wisten te vertellen dat hij zich niet zou willen melden bij de gevangenis, maar dat blijkt niet waar.

Bouterse is samen met drie anderen veroordeeld voor de Decembermoorden in 1982. Zelf ontkent hij zijn betrokkenheid en om die reden zou het voor de hand liggen dat hij op de vlucht slaat. Maar volgens Bouterse is er van vluchten geen sprake. Hij zou zich nog niet bij de gevangenis hebben gemeld, omdat hij zijn tandenborstel niet kan vinden. De oud-legerleider moet 20 jaar brommen en dus is hygiëne ontzettend belangrijk.

Waar Bouterse op dit moment verblijft, doet volgens hem niet ter zake. “Ik ben druk aan het zoeken en zodra ik de tandenborstel gevonden heb, laat ik van mij horen. Zoals het er nu uitziet, kan dat echter nog wel even duren”, aldus de oud-dictator, die spreekt van een ‘ongelukkige samenloop van omstandigheden’.

 
Deel dit artikel: