14 ℃

BIZAR: Botox voor honden steeds populairder

“Ja, het ziet er nu nog wat griezelig uit. Maar als de blauwe plekken weg zijn, is ze veel mooier”, zegt Saskia Schmidt uit Zevenhuizen. Haar hond Mimi kreeg deze week een botoxbehandeling. “Hopelijk kunnen we van dat lelijke mormel nog wat maken”, aldus Saskia.

een-beetje-botox-maakt-je-hond-veel-mooierCosmetische chirurgie voor honden is al jaren een trend in Zuid-Korea, maar nu worden de schoonheidscorrecties ook in Nederland populair. In de praktijk van dierenarts Thijs Snibbert loopt het storm. “Vroeger werden alleen de staarten en oren gecoupeerd, maar tegenwoordig gaat het veel verder. Baasjes geven er soms duizenden euro’s aan uit”, zegt de dierenarts. “Een facelift of een neuscorrectie? Prima, alles kan tegenwoordig. Ik kan bij wijze van spreken van een herder een poedel maken, of andersom.”

Saskia kocht haar hond vorig jaar. “Vanzelfsprekend was Mimi niet mijn eerste keus. Het nadeel van dit ras is dat ze zo gruwelijk lelijk zijn. Ik durfde er bijna niet mee over straat”, zegt ze. “We zijn begonnen met zes botoxinjecties onder de oogleden. Over drie weken kan Mimi weer zien. Dan gaat ze opnieuw onder het mes. Het is niet zeker of die hangwangen nog wegtrekken, maar anders nemen we gewoon een nieuwe.”

 
Deel dit artikel: