Boskalis mogelijk weg uit Nederland: “Woord ‘baggerbedrijf’ zit ons al jaren dwars”

Boskalis mogelijk weg uit Nederland: “Woord ‘baggerbedrijf’ zit ons al jaren dwars”
Foto: Alexey Seafarer / Shutterstock.com

PAPENDRECHT - Boskalis ziet de toekomst van het bedrijf niet in Nederland, maar in Abu Dhabi. De vestiging in de Arabische stad wordt flink uitgebreid. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf lijkt ons land in de toekomst helemaal te willen verlaten vanwege de denigrerende taal waarmee het bedrijf wordt aangeduid.

Het bedrijf dreigt al langer om Nederland de rug toe te keren uit onvrede over het taalgebruik. “Boskalis is een prachtig, winstgevend bedrijf dat werk biedt aan duizenden mensen. Desondanks worden wij in de Nederlandse media consequent aangeduid met het woord ‘baggerbedrijf’. Dat is niet alleen onfatsoenlijk, maar ook buitengewoon beledigend”, laat een woordvoerder weten.

Boskalis investeerde in de afgelopen jaren in hypermoderne en comfortabele schepen, die zelfs door het eigen personeel ‘baggerschepen’ worden genoemd. “Dit soort onbeschofte woorden horen wij alleen in Nederland. Wij zijn het zo langzamerhand spuugzat om voor baggerbedrijf te worden uitgemaakt. Dan gaan we liever naar Abu Dhabi, waar nog wél op een respectvolle manier over onze branche wordt gesproken”, aldus het zeebodembewerkingsbedrijf.

 
Deel dit artikel: