19 ℃

Bosch lanceert eerste kunstgrasmaaier

Bosch lanceert eerste kunstgrasmaaier
Foto: Maksim Safaniuk / Shutterstock.com

STUTTGART - Het Duitse techbedrijf Bosch lanceert in maart een kunstgrasmaaier. De fabrikant biedt hiermee een oplossing voor een (letterlijk) groeiend probleem en verwacht een gat in de markt te dichten.

Vanwege het geringe onderhoud is kunstgras in de afgelopen jaren enorm populair geworden. Echter, de huidige grasmaaiers zijn niet geschikt voor kunstgras. Een woordvoerder van Bosch verklaart dat kunstgras stugger en minder breekbaar is dan natuurlijk gras. “Kunstgras vereist een andere maaitechniek, die we vorig jaar uitgebreid ontwikkeld, getest en geoptimaliseerd hebben”, aldus de zegsman.

Voor Wiebe van Sliedrecht is dit een ware uitkomst. Door kunstgras in zijn tuin aan te leggen, dacht hij dat tuinieren tot de verleden tijd zou behoren: “Ik heb sinds 2021 een kunstgazon en dat is nu toch aardig aan het woekeren. Met die nieuwe maaier van Bosch hoop ik dat het er voor de zomer weer strak bij staat. Wel zo fijn voor de kids en schoonouders.”

Naar verwachting zullen in april of mei de eerste kunstgrasmaaiers te koop zijn in Nederlandse tuincentra en bouwmarkten. Of andere fabrikanten het concept overnemen is niet bekend, omdat Bosch niets kwijt wil over mogelijke patenten.

 
Deel dit artikel: