20 ℃

Boot naar Texel in problemen

Foto: Gouwenaar / Wiki Commons CC

Vrijdagochtend heeft zich een ernstig incident voorgedaan op de boot van Den Helder naar Texel. Vlakbij de haven van Texel hielden de motoren ermee op en dobberde het enorme schip rond in zee.

Vlak voor 08:00 uur ging het fout. Door een storing verloor het gigantische schip het motorvermogen en dreef het hulpeloos in het Marsdiep.

Anita Korggs (23) was aan boord toen het drama zich voordeed. “Ik had maandenlang gespaard voor deze reis. Dolblij ging ik vrijdagochtend aan boord. Toen kon ik nog niet vermoeden wat er stond te gebeuren”, zegt Anita, nog natrillend van de zenuwen.

Na zo’n 20 minuten varen sloeg het noodlot toe. Anita vertelt: “Ik hoorde het gebrom van de motoren niet meer. Het schip viel stil. Ik dacht: ‘nou Anita, dit was het dan’. Ik dacht na over mijn kinderen en alle mooie dingen die ik in mijn leven had mogen doen. Het is heel gek, maar er kwam een soort kalmte over me heen. Noem het berusting. Het was goed zo.”

Pas na twee uur konden de bange opvarenden op Texel aan wal stappen. “Het was verschrikkelijk, maar ik leef nog. Daar gaat het om”, zegt Anita. “Ik ben onze redders heel erg dankbaar. Ik heb een tweede kans gekregen.”

 
Deel dit artikel: