Bookmakers zetten hoog in op proces tegen Wilders

Het Openbaar Ministerie heeft 5.000 euro geëist van Geert Wilders om zijn beruchte ‘minder minder’-uitspraak. Wordt het meer of minder dan 5.000 euro? Er kan niet alleen voor Wilders veel van afhangen.

geert-wilders-closeup-roodEr wordt volop gegokt op wat de rechter op 9 december gaat beslissen. Bookmakers overal ter wereld geven het publiek de gelegenheid om weddenschappen af te sluiten. Dat valt in de smaak, zo blijkt.

Jacob Steenhorst heeft 1.000 euro ingelegd en hij gokt erop dat de rechters de strafeis overnemen. “Dat zie je vaker, dus ik denk: dat gaat vast nu ook gebeuren. Als ik gelijk heb, scoor ik wel mooi 1.000 euro! Kan ik goed gebruiken!”

Ibrahim al Zabbi heeft 50 euro ingelegd op de uitkomst 4.000 euro. “Ik heb zelf ook vaak voor de rechter gestaan en bij mij ging er altijd iets af. Ik gok dat dit nu ook gebeurt. We leven toch in een land waar iedereen gelijk is? Nou dan.”

Jacob hoort wat Ibrahim zegt en reageert daar meteen op: “Wat? Minder dan 5000 euro? Welnee man, echt niet. Dan wordt het een trend: minder, minder, minder. Nee, ik blijf vasthouden aan 5.000.”

Dan slaat de sfeer om. Ibrahim komt dreigend dichterbij. “Zei jij nou ook al ‘minder, minder, minder?'”

 
Deel dit artikel: