‘Boodschappenlijst’ van Groningse studentes uitgelekt

Een ‘boodschappenlijst’ van Groningse studentes is op internet beland. Vermoedelijk is de lijst gemaakt door leden van de studentenvereniging Vindicat. Op de lijst staan zeer persoonlijke details van de studentes.

groep-meisjesHet Groningse blog Sikkom kreeg de link naar de lijst toegestuurd. “Anonieme tip in de inbox: dit schijnt van Vindicat te zijn”, aldus een van de bloggers.

Het bestuur van Vindicat is verrast door de lijst. “Wij zijn erg geschrokken door de publicatie ervan”, aldus een woordvoerder. “Dit is achter onze rug om gebeurd en noch het bestuur, nog de almanakcommissie waren op de hoogte van de totstandkoming ervan.” Vindicat onderzoekt hoe de lijst op internet kwam en beraadt zich op eventuele vervolgstappen.

De vereniging heeft inmiddels contact gezocht met de betreffende studentes. “We hebben de meisjes bij ons geroepen en met ze overlegd. Het beschermen van hun privacy staat op dit moment op de eerste plaats.” Diverse studentes hebben inmiddels hun telefoon uitgezet, vanwege het grote aantal vervelende telefoontjes sinds de publicatie.

Het lijstje is inmiddels overal op internet te vinden, zo ook hier.

 
Deel dit artikel: