Bond van Maaltijdbezorgers fel tegen coronavaccin

Foto: Andrew Angelov / Shutterstock.com

De Bond van Nederlandse Maaltijdbezorgers (BNM) roept het kabinet op om voorzichtig te zijn met het nieuwe coronavaccin. “Voor je miljoenen mensen met dit middel injecteert, zul je eerst heel grondig onderzoek moeten doen. Daar moet je de tijd voor nemen”, zegt woordvoerder Kees-Jan Vrielert. 

Het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Pfizer meldde maandag een doorbraak in de ontwikkeling van een coronavaccin. Het vaccin is misschien zelfs al dit jaar beschikbaar. De Bond van Nederlandse Maaltijdbezorgers noemt dat ‘onverantwoord snel’.

“Je wil mensen niet volstoppen met een haastig gefabriceerd vaccin. Onze boodschap luidt: neem geen risico. Je kunt mensen beter nog wat langer binnen laten zitten. En houd voor alle zekerheid de restaurants nog maar een tijdje dicht.”

Hebben maaltijdbezorgers wel voldoende verstand van vaccins om hierover te kunnen oordelen? “Dat is een terechte vraag”, erkent Vrielert. “Normaal bemoeit de Bond van Nederlandse Maaltijdbezorgers zich niet met de farmaceutische industrie, maar in dit geval maken we een uitzondering. Het gaat namelijk om de gezondheid van onze klanten. Ik hou niet van flauwe woordgrapjes, maar wij zijn oprecht bezorgd.”

 
Deel dit artikel: