13 ℃

Bond tegen Vloeken doet IKEA in de ban

Foto: Tommaso79 / Shutterstock.com

Leden van de Bond tegen Vloeken keren zich tegen IKEA. Het blijkt dat producten van dit bedrijf erg vaak aanleiding geven tot uitingen van verbale agressie.

De Bond tegen Vloeken bestaat al sinds 1917 en heeft als doel godslasterlijke uitroepen en grof taalgebruik tegen te gaan. Niet omdat het strafbaar zou zijn, maar omdat het erg onprettig overkomt als iemand zich hieraan te buiten gaat.

“Op zich hebben we niets tegen IKEA. Het bedrijf zorgt er voor dat grote groepen mensen aan betaalbare meubels kunnen komen. Het probleem is alleen dat deze meubels door de consument zelf in elkaar moeten worden gezet. Dit leidt geregeld tot zulke heftige emoties, dat we iedereen met klem willen afraden om deze bouwpakketten in huis te halen”, aldus een donateur van de Bond tegen Vloeken.

Eric Ganzenvoort uit Zwolle besloot onlangs de kledingkast BJÖRNVIK aan te schaffen. Hij kan zich er nog over opwinden: “Die bouwtekeningen klopten voor geen meter en er ontbraken ook nog allerlei schroefjes. Was die kl***kast eindelijk helemaal af, bleek dat mijn plafond net te laag was om hem overeind te kunnen zetten. Dan zou je zo’n k***ding wel in elkaar willen trappen.”

 
Deel dit artikel: