13 ℃

“Bombrief was protest tegen hoge postzegelprijs”

Foto: 4kclips / Shutterstock.com

De bombrieven die in de afgelopen dagen werden verstuurd via de post zijn mogelijk een protest tegen de hoge prijs van postzegels. Dat denkt misdaaddeskundige Pim Jocherse.

De bombrieven werden verstuurd naar onder meer een makelaarskantoor in Utrecht en een autobedrijf in Rotterdam. Vrijdag werd nog een bombrief bezorgd bij hotel Okura in Amsterdam. Door adequaat ingrijpen van een medewerker veroorzaakte de bombrief geen schade. Wel was de brief onvoldoende gefrankeerd.

Foto: Politie

Deskundigen denken dat het een protest kan zijn tegen de torenhoge postzegelprijzen. Tien jaar geleden betaalden we nog 44 cent voor het versturen van een bombrief of bomansichtkaart. Maar vanaf 2011 ging het tarief ieder jaar omhoog. Nu, in 2020, moet maar liefst 91 cent worden betaald voor een postzegel. De prijs per zegel is dus meer dan verdubbeld.

“Het is niet vreemd dat de afzenders van deze bijzondere post nu aan de bel trekken. Het versturen van bommen per post is in de afgelopen tijd nagenoeg onbetaalbaar geworden”, zegt misdaaddeskundige Pim Jocherse. “Nu is er misschien heel even een opleving, maar op termijn gaat dit PostNL echt klanten kosten.”

 
Deel dit artikel: