26 ℃

“Boksen hoort niet bij de Olympische Spelen”

Boksen, judo en andere vechtsporten horen niet thuis bij de Olympische Spelen. Dat zegt de Stichting Wereldliefde. “De Olympische Spelen zouden moeten verbroederen. Iemand snoeihard op z’n muil slaan hoort daar niet bij”, aldus de stichting.

boksen“De Olympische Spelen en sport in het algemeen zijn bedoeld om mensen met elkaar te verbinden. Mensen uit verschillende landen op een vreedzame en gezonde manier samenbrengen, dát is de gedachte. Bij boksen is het de bedoeling om je tegenstander het licht uit de ogen te peren. Hoe vreedzaam is dat?”, vraagt woordvoerder Kiki Busselaar zich af.

Als het aan de Stichting Wereldliefde ligt, worden de vechtsporten zo snel mogelijk verbannen. “Er zijn tal van sporten die met vechten en wapens te maken hebben. Die staan haaks op de olympische gedachte. Wat ons betreft komt er direct een verbod op boksen, boogschieten, judo, schermen, worstelen, taekwondo, trampolinespringen, schietsport, synchroonzwemmen, gewichtheffen, rugby, zeilen, waterpolo, atletiek, badminton, vijfkamp, tafeltennis en andere gewelddadige sporten.”

 
Deel dit artikel: