Het succes van Boer Zoekt Vrouw

Boerin Quinta (38): “Aan zo’n uier raggen is het mooiste wat er is”

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Sloot

Al jarenlang trekt Boer Zoekt Vrouw miljoenen kijkers. Veel vrouwen dromen van een leven op de boerderij. Wat is er zo mooi aan het boerenleven? Waarom staan vrouwen letterlijk in de rij voor een relatie met een boer? Wij vroegen het aan melkveehoudster Quinta Drogt.

Met ruim 150 koeien is er veel werk te doen. Quinta staat elke morgen om half vijf op. “Ik melk zo veel mogelijk koeien met de hand. Een paar uur aan die uiers trekken geeft heel veel energie”, vertelt de 38-jarige boerin. “Ik smeer mijn handen eerst in met hummus en zet een muziekje op. Hardstyle, daar zijn ze gek op. En dan maar raggen hè. Héérlijk.”

“De geboorte van een kalf is altijd een mooi moment”, zegt Quinta. “Meestal is het midden in de nacht. Dan steek ik m’n arm tot aan de schouder in die koe en sleur dat kalf aan z’n achterpoten naar buiten. Die lucht die meekomt, daar moet je van houden. Echt oer. Na zo’n bevalling zit ik van onder tot boven in een mengsel van mest en baarmoederslijmvlies. Hemels. Dan voel je dat je lééft.”

Quinta runt de boerderij samen met haar man Erik. “Hij is de liefde van mijn leven. Zonder hem had ik dit allemaal moeten missen”, zwijmelt ze. Trots laat Quinta de gierkelder zien. “Koeien hebben altijd diarree. Een volwassen koe produceert elke dag veertig liter vloeibare kak. Jaarlijks ruim ik twee miljoen liter diarree op”, rekent ze uit. “En daar komt die van mijn man nog bij.”

 
Deel dit artikel: