Boeren zien af van sympathieke actie voor voedselbanken

Boeren zien af van sympathieke actie voor voedselbanken
Foto: MyStockVideo / Shutterstock.com

Een vriendelijke protestactie van boeren, waarbij ze gratis voedsel uitdelen aan daklozen en voedselbanken, komt er niet. De boeren vrezen met zo’n actie voor te veel sympathie.

Als vriendelijk gebaar naar de bevolking én om aandacht te vragen voor hun stikstofprobleem zouden boeren gratis voedsel kunnen uitdelen aan mensen die zich überhaupt geen voedsel kunnen veroorloven. Tot grote teleurstelling van daklozen en Nederlanders die in armoede leven blijkt het te gaan om een misverstand.

Volgens actiegroep Farmers Defence Force is er helemaal nooit sprake geweest van een uitdeelactie bij daklozen en voedselbanken, waarbij boze boeren op een positieve manier laten zien hoe onmisbaar ze zijn. “Zo’n actie zou nóg meer sympathie opleveren, dat kunnen wij helemaal niet aan”, zegt varkenshouder Teun Bottelink uit Zieuwent. “We krijgen nu al veel te veel sympathie van de bevolking, meer kan er écht niet bij.”

De boeren vrezen dat hun populariteit volledig uit de hand loopt. “Om onze populariteit een klein beetje te temperen, hebben we onlangs al een minister thuis opgezocht en haar kinderen bang gemaakt. Maar desondanks worden we nog altijd gesteund”, zucht Bottelink. “Woensdagmorgen hebben we met honderden tractoren de gehele ochtendspits vastgezet, ondanks het verzoek om de snelwegen vrij te houden. Op de terugweg zorgden we er opnieuw voor dat heel Nederland in de file stond. Als we nu nog steeds niet door de bevolking worden uitgekotst, weet ik het ook niet meer.”

 
Deel dit artikel: