Boeren weten aantal stalbranden op peil te houden, ondanks tegenwerking vanuit de overheid

Boeren weten aantal stalbranden op peil te houden, ondanks tegenwerking vanuit de overheid
Foto: Fotoandrius / Shutterstock.com

GEMERT - Veehouders hebben in het afgelopen jaar iets meer stalbranden weten te realiseren dan in het jaar ervoor. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Verbond van Verzekeraars. Door allerlei overheidsregels wordt het voor boeren wel steeds lastiger om het aantal stalbranden in stand te houden.

Vorig jaar waren er in totaal 43 stalbranden. In 2022 waren dat er nog 42. Het aantal stalbranden is dus zelfs licht gestegen, ondanks de tegenwerking vanuit de overheid. “De overheid probeert ons al jaren dwars te zitten met allerlei verplichte brandwerende maatregelen. Desondanks zijn we erin geslaagd om het aantal stalbranden op peil te houden. Dat zegt iets over de vastberadenheid van onze sector”, zegt melkveehouder John Briemers.

De boer is wel bezorgd over de toekomst van de stalbranden: “De minister heeft een hele lijst met maatregelen opgesteld om de stalbranden dwars te zitten. Gelukkig kunnen we de regeltjes nu nog wel omzeilen, maar hoe lang nog? Door de betutteling vanuit Den Haag is er straks geen stalbrand meer over.”

 
Deel dit artikel: