14 ℃

Boeren verdiepen zich in stalbranden

De Bond voor Agrariërs (BVA) heeft een oproep gedaan aan haar leden om deel te nemen aan een seminar over stalbranden. Het verdriet onder boeren is groot, omdat stalbranden dit jaar al aan 176.000 dieren het leven hebben gekost.

Foto: Fotoandrius / Shutterstock.com

Tijdens de bijeenkomst zijn er diverse workshops. Zo zal er aandacht zijn voor moderne blusmiddelen en zullen oude en nieuwe stallen beoordeeld worden op hun brandveiligheid. Bij één workshop mogen boeren zelf ervaren hoe het is om met 2.000 man opgesloten te zitten in een stal met maar twee deuren die ze zelf niet open kunnen krijgen. Om het effect te verhogen zal de temperatuur flink worden opgestookt en zullen er geluiden te horen zijn van dieren in doodsnood.

BVA-voorzitter Arend de Geus verwacht dat het een geweldige informatieve dag zal worden. De plaats van handeling zal voorlopig echter geheim worden gehouden. Hij zegt: “je wilt natuurlijk niet weten wat er gebeurt als dierenactivisten te horen krijgen waar 2.000 boeren bij elkaar in een afgesloten stal zitten.”

 
Deel dit artikel: