21 ℃
'Stukje angst wegnemen'

Boeren starten met campagne ‘Niet Bang voor de Boer’

Boeren starten met campagne ‘Niet Bang voor de Boer’
Foto: Ljupco Smokovski / Tynyuk / Vladimir Mulder / Shutterstock.com

Belangenorganisatie Agrofist start vandaag met de campagne ‘Niet Bang voor de Boer’. De campagne is bedoeld om de angst voor boeren onder de bevolking weg te nemen en de boer weer een wat vriendelijker imago te geven.

Uit een peiling van bureau QuestionIt blijkt dat angst voor boeren flink is toegenomen. Volgens melkveehouder Jos Kunnilingus is dat onterecht: “Door de media is een heel verkeerd beeld van boeren ontstaan. Natuurlijk, we voeren keihard actie. Zo delen we bijvoorbeeld de telefoonnummers van politici, sturen we dreigende berichtjes en plegen we intimiderende telefoontjes. Of we zoeken je thuis op. Maar de meeste boeren hebben ook een zachtaardige, vriendelijke kant. Dat weet niet iedereen.”

En juist die vriendelijke kant van de boeren wordt met de campagne nog eens extra benadrukt. “Met deze campagne willen we een stukje angst wegnemen. Onze slogan ‘Niet Bang voor de Boer’ zegt eigenlijk genoeg”, aldus Kunnilingus. “We willen de bevolking duidelijk maken dat je echt niet bang hoeft te zijn voor de boer. Als je gewoon je bek houdt en godverdomme precies doet wat wij zeggen, heb je van ons niets te vrezen.”

 
Deel dit artikel: