13 ℃

Boeren nog bozer: “Je mag nu ook al geen snelwegen meer blokkeren”

Boeren nog bozer: “Je mag nu ook al geen snelwegen meer blokkeren”
Foto: MyStockVideo / Shutterstock.com

Boeren hebben te maken met steeds hogere kosten, onder meer door de bekeuringen die ze krijgen voor het blokkeren van de snelweg. Toch wil het kabinet de bekeuringen niet vergoeden.

Diverse boeren werden maandagmiddag geconfronteerd met hoge boetes voor het blokkeren van de snelweg. Minister Staghouwer van Landbouw laat weten dat de boeren de boetes zelf zullen moeten ophoesten. “Er bestaan diverse Europese subsidiepotjes voor de landbouw, maar deze zijn niet bedoeld voor het betalen van verkeersboetes”, zegt de minister streng.

Boeren zijn verbaasd en teleurgesteld door de halsstarrige houding van de overheid. “Dit is heel, heel zuur voor tientallen hardwerkende boeren. Vooral omdat de bekeuringen nota bene door de overheid zelf worden uitgereikt. Dat de politie boetes wil uitdelen moet ze zelf weten, maar het is schandalig dat de boer voor de kosten opdraait. Op deze manier wordt ons werk onbetaalbaar”, zegt melkveehouder Teun Steegman. “Wij willen dolgraag ons werk blijven doen, maar dat kan niet als we steeds door de politie worden tegengehouden.”

 
Deel dit artikel: