Boeren blij dat ze vlak voor de lockdown nog even de voedselvoorziening konden saboteren

Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

“Natuurlijk zagen we dit aankomen. Daarom ben ik blij dat we niet gewacht hebben met het ondermijnen van de voedselvoorziening”, zegt varkenshouder Teun Bottelink.

Boze boeren blokkeerden in de afgelopen dagen nog gauw de distributiecentra van Albert Heijn en Jumbo. Net op tijd, want inmiddels geldt in het hele land een harde lockdown. “We leven in een chaotische tijd. Supermarkten zetten alles op alles om lege schappen te voorkomen. Het perfecte moment om de aanvoer te saboteren“, aldus de sympathieke varkenshouder.

“Veel Nederlanders, vooral ouderen, zijn angstig door het coronavirus. Ze wilden vlak voor de lockdown nog wat extra levensmiddelen in huis halen. Samen met Farmers Defence Force hebben we er alles aan gedaan om dat onmogelijk te maken”, lacht Bottelink.

En met succes, want volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel kunnen supermarktklanten inderdaad geconfronteerd worden met lege schappen. Niet door corona, niet door de lockdown, maar door de boerenprotesten.

“Ik zag in de supermarkt een oude mevrouw tevergeefs zoeken naar een pak melk. Ze huilde bijna. Prachtig om te zien”, zegt boer Bottelink. “Het is mooi dat we in deze crisistijd de meest basale behoefte, namelijk voedsel, nog even in gevaar konden brengen. Wij willen gewoon meer geld en meer stikstof uitstoten. Ik neem aan dat mensen daar begrip voor hebben. Juist nu.”

 
Deel dit artikel: