21 ℃

Boeren: “100 km/u op snelweg is hard genoeg”

Foto: Goodluz / Shutterstock.com

De maximumnsnelheid op de Nederlandse autosnelwegen gaat omlaag naar 100 kilometer per uur. Het kabinet hoopt op die manier de stikstofuitstoot te beperken. De meeste boeren vinden de snelheidsverlaging een prima maatregel.

Het kabinet wil de maximumsnelheid op snelwegen terugschroeven van 130 naar 100 kilometer per uur. Het plan moet op korte termijn zorgen voor een afname van de stikstofuitstoot. De agrarische sector is vol lof over het plan.

“Het is heel moedig dat het kabinet deze maatregel durft te nemen. Er moet nu eenmaal iets gebeuren aan de stikstofuitstoot”, zegt melkveehouder Herman Ruizinga. “Het klimaatprobleem vraagt om een doortastend beleid. De overheid moet nu doorpakken, ook als automobilisten gaan protesteren.”

Volgens Ruizinga is 100 kilometer per uur hard genoeg. “Een lagere maximumsnelheid is niet leuk, maar wel nodig. Het is heel goed dat de overheid het stikstofprobleem aanpakt bij de bron”, aldus de sympathieke boer. “Automobilisten zijn er misschien niet blij mee, maar zij zijn uiteindelijk wel verantwoordelijk voor de stikstofcrisis.”

 
Deel dit artikel: