14 ℃

Boer vreest voor zijn toekomst na winst BBB: “Nu moet ik misschien nog jarenlang voor die stinkbeesten zorgen”

Boer vreest voor zijn toekomst na winst BBB: “Nu moet ik misschien nog jarenlang voor die stinkbeesten zorgen”
Foto: Jenoche / Shutterstock.com

De BoerBurgerBeweging (BBB) van Caroline van der Plas is de grote winnaar bij de Provinciale Statenverkiezingen. Maar niet iedereen is blij met de monsterzege van de partij. Melkveehouder John Briemers vreest voor zijn toekomst.

De BBB werd bij de verkiezingen in alle provincies in één klap de grootste partij. Ook in Drenthe, waar de familie Briemers zich al generaties lang in het zweet moet werken tussen de koeien. Door de verkiezingswinst van de BBB vreest John dat daar voorlopig geen einde aan komt.

“Het boerenleven is zwaar en vies”, zegt de melkveehouder. “Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat sta ik tot mijn enkels in de koeienstront. Ik hield het nog vol, omdat ik ervan uitging dat ik binnenkort zou worden uitgekocht. Maar je zal zien dat dat nu niet doorgaat. Daardoor loop ik miljoenen euro’s mis. En het ergste is: ik moet misschien nog jarenlang voor die stinkbeesten zorgen.”

John wil komend weekend met zijn trekker naar Den Haag om tegen het afblazen van de stikstofplannen te demonstreren: “Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn kinderen. Ik moet er niet aan denken dat zij later ook boer moeten worden.”

 
Deel dit artikel: