18 ℃

Boer John (42) na jarenlang hard werken eindelijk piekbelaster

Boer John (42) na jarenlang hard werken eindelijk piekbelaster
Foto: Jenoche / Shutterstock.com

Het is feest in de melkveehouderij van boer John Briemers. Na 25 jaar hard werken mag hij zich nu officieel piekbelaster noemen.

Briemers leidt ons rond op het bedrijf waar hij al zijn hele werkzame leven aan bouwt. “Ik ben als kind begonnen in de melkveehouderij van mijn vader en ik was 20 toen ik het bedrijf van hem overnam. Toen liepen er hooguit twintig koeien. Nu staat er een hypermoderne megastal met vierhonderd melkkoeien”, zegt hij trots.

Deze week kreeg Briemers een brief van het ministerie van Landbouw, waarin staat dat hij zich nu officieel piekbelaster mag noemen. “Ja, fantastisch natuurlijk”, glundert hij. “Dit voelt toch als een stukje erkenning voor jarenlang hard werken. Hier doe je het voor. Ik ben supertrots op wat ik hier uit de grond heb weten te stampen.”

Briemers hoopt dat meer jongeren voor het boerenbestaan zullen kiezen: “Het boerenbedrijf heeft helaas een nogal kneuterig imago. Mensen denken nog steeds aan een boertje in een stal met een paar schattige koeien, maar dat is al lang niet meer zo. Als je hard werkt en gebruikmaakt van de juiste subsidies, kun je net als ik een schitterend bedrijf opbouwen. En wie weet mag je je dan later ook een piekbelaster noemen.”

 
Deel dit artikel: