20 ℃

Boeing-passagiers mogen voortaan eigen onderdelen meenemen aan boord

Boeing-passagiers mogen voortaan eigen onderdelen meenemen aan boord
Foto: Tupungato / StudioSmart / Manop / Shutterstock.com

RENTON, WASHINGTON - Reizigers die met een toestel van Boeing moeten vliegen, mogen voortaan zelf kleine aanpassingen doen aan het toestel. Op die manier hoopt Boeing het vertrouwen van de passagiers terug te winnen.

Een paar weken geleden raakten Boeing-vliegtuigen van het type 737 Max voor de zoveelste keer in opspraak, dit keer omdat wandpaneel tijdens een vlucht losraakte. Inmiddels zijn er ook twijfels over de degelijkheid van een ander type, de 737-900. “Wij kunnen ons goed voorstellen dat reizigers voor de vlucht graag enkele modificaties willen uitvoeren om de betrouwbaarheid van het toestel te vergroten”, zegt Boeing.

“Onze vliegtuigen zijn al min of meer afgemonteerd als ze de fabriek verlaten. Maar als passagiers liever hun eigen onderdelen meenemen, dan is dat wat ons betreft prima”, laat Boeing weten.

Boeing vraagt reizigers om het toestel voor vertrek even goed na te lopen. “Controleer of alle schroeven goed zijn aangedraaid en of de vleugels goed vastzitten”, adviseert Boeing. “Mocht het dan alsnog misgaan, dan hebben we u in ieder geval gewaarschuwd.”

 
Deel dit artikel: