13 ℃

Boeing bijna klaar met ontwikkeling 737 MAX: “Bijna alle ontwerpfouten zijn nu ontdekt”

Boeing bijna klaar met ontwikkeling 737 MAX: “Bijna alle ontwerpfouten zijn nu ontdekt”
Foto: VDB Photos / Shutterstock.com

WASHINGTON - Vliegtuigfabrikant Boeing komt met goed nieuws over de ontwikkeling van de 737 MAX-toestellen. Acht jaar na de eerste vlucht van het nieuwe vliegtuigtype zijn bijna alle ontwerpfouten in kaart gebracht. Volgens Boeing is het toestel bijna luchtwaardig.

Na de softwarefout waardoor twee toestellen neerstortten en een incident met een deurpaneel waarbij 171 passagiers bijna verongelukten, is de ontwikkeling van de 737 MAX volgens Boeing bijna voltooid. “Na acht jaar experimenteren hebben we een aardig beeld van wat er allemaal mis is met dit toestel. Nu bijna alle ontwerpfouten zijn ontdekt, kunnen we gaan beginnen aan het herstel ervan”, laat Boeing weten.

Als de ontwerpfouten zijn hersteld, kan de 737 MAX volgens Boeing met een aanvaardbaar risico de lucht in. “We zijn ervan overtuigd dat de 737 MAX op termijn een redelijk veilig toestel kan worden”, aldus Boeing. “Wij danken alle luchtvaartmaatschappijen, maar vooral de passagiers die in de afgelopen jaren bereid waren dit nieuwe model voor ons te testen en daarvoor zelfs hun leven wilden geven. Zij waren echte helden.”

 
Deel dit artikel: