13 ℃
Positiviteitstherapeut:

“Blue Monday is eigenlijk net zo erg als de rest van uw leven”

“Blue Monday is eigenlijk net zo erg als de rest van uw leven”
Foto: SynthEx / Shutterstock.com

Vandaag is Blue Monday. Deze dag wordt zo genoemd, omdat hij volgens sommige wetenschappers de meest deprimerende dag van het jaar zou zijn. Maar is dat echt zo? Volgens positiviteitstherapeut Frans Heijligh is Blue Monday eigenlijk niet veel erger dan de rest van uw leven.

Blue Monday werd in 2005 bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Volgens een wetenschappelijke formule geeft de derde maandag in januari de meeste redenen om depressief te zijn. Goede voornemens zijn mislukt, de vakantie is nog ver weg en de dagen zijn donker en guur. Psycholoog Frans Heiligh is gespecialiseerd in positiviteitstherapie. Volgens hem is Blue Monday weliswaar een rotdag, maar niet nóg rotter dan alle andere dagen.

“Blue Monday is echt geen reden om je slechter te voelen dan anders”, aldus Heijligh. “Als je last hebt van Blue Monday, realiseer je dan dat je leven op andere dagen eigenlijk ook niet leuk is, met je doodgewone salarisje en je doodgewone baantje en je doodgewone huisje. Op Blue Monday is je leven echt niet vervelender dan op andere dagen. Zie je wel? Als je het zo bekijkt, valt het eigenlijk best wel mee.”

 
Deel dit artikel: