Blowverbod Amsterdamse Wallen werkt goed: “We zien steeds meer toeristen cocaïne gebruiken”

Blowverbod Amsterdamse Wallen werkt goed: “We zien steeds meer toeristen cocaïne gebruiken”
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

De gemeente Amsterdam heeft twee weken geleden een blowverbod ingesteld voor het Wallengebied. Volgens de gemeente werkt het verbod beter dan ze had durven hopen.

Volgens burgemeester Femke Halsema van Amsterdam werkt het blowverbod op een deel van de Amsterdamse Wallen boven verwachting goed. De burgemeester krijgt van de handhavers van haar stad te horen dat toeristen minder blowen en dat doet haar goed: “We willen de leefbaarheid van het gebied vergroten en daarom willen we af van blowende toeristen. En niet alleen dat, we hebben ook het gebruik van lachgas verboden om onze mooie, lieve stad nog liever te maken.”

De handhavers melden volgens de burgemeester ook dat toeristen eigenlijk totaal geen moeite hebben met het blowverbod: “De toeristen die Amsterdam bezoeken zijn ontzettend flexibel en schakelen zonder te klagen over op andere middelen. Ik had ook niet anders verwacht. En dus zien we nu gezellige hoekjes ontstaan waar toeristen in alle rust een snuifje nemen of een shotje zetten. Een fijne eerste stap naar meer leefbaarheid.”

 
Deel dit artikel: