14 ℃

Blokker wil HEMA opkopen: het kan allemaal veel oubolliger

Foto: Onderwijsgek / Wiki Commons CC

De strijd om de HEMA is in volle hevigheid losgebarsten. Verschillende partijen willen het bedrijf overnemen nu er een deal is gesloten met de schuldeisers. Doordat de schuldenlast van 750 miljoen naar 300 miljoen euro is teruggedrongen staat de HEMA er weer goed op. Een zwaarwegende reden voor Blokker om een bod te doen op deze oer-Hollandse winkelketen.

Wel zijn er volgens Blokker nog verbeterpunten: “De HEMA is de laatste jaren natuurlijk veel te hip geworden. Tegenwoordig ga je naar de HEMA voor dierproefvrije make-up, kekke hoofddoekjes en hippe lingerie. Hoe hebben ze het in hemelsnaam zo ver kunnen laten komen? Nee, wij gaan de keten weer lekker kneuterig en oubollig maken.”

Volgens een woordvoerder heeft Blokker al specifieke plannen klaarliggen voor na de overname. “Er zullen weer kleedjes komen op de tafels in het restaurant, Jip En Janneke worden in volle glorie hersteld en zullen zelfs op het herenondergoed worden geborduurd. Ook gaan we weer katoenen zakdoeken en knielappen verkopen. En alle ramen krijgen schitterende donkerrode gordijnen, want die opgeruimde etalages vinden wij zo ontzettend twintigste eeuw. Op deze manier zien wij het verleden van de HEMA weer rooskleurig in.”

 
Deel dit artikel: