20 ℃

Blok stelt Groningers gerust: “Ga met uw klachten over mijn gasbesluit naar de nieuwe minister”

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Vertrekkend minister Stef Blok van Economische Zaken heeft besloten dat de gaskraan in Groningen toch verder open moet. “Ik begrijp heel goed dat het een teleurstelling is voor mensen in het bevingsgebied. Daarom zeg ik: ga met uw klachten over mijn besluit vooral naar mijn opvolger”, aldus Blok.

Nederland heeft meer Gronings gas nodig dan verwacht. Bovendien is Nederland contractueel verplicht om gas aan Duitsland te leveren. In tegenstelling tot eerdere beloftes, zal daarom meer Gronings gas worden opgepompt. “Ik snap dat mensen in het aardbevingsgebied boos zijn om mijn beslissing. Tegen hen zou ik willen zeggen: u hebt gelijk, maar bewaar uw boosheid voor mijn opvolger, mevrouw Adriaansens”, zei Blok.

Groningers vrezen dat het opschroeven van de gaswinning leidt tot nog meer aardbevingsschade aan hun huizen. “Ik heb daar alle begrip voor, maar ik ben maandag weg”, aldus Blok. “Mijn opvolger zal met liefde verantwoordelijkheid nemen voor de gevolgen van mijn besluit. Dat beloof ik u.”

 
Deel dit artikel: