19 ℃

Blok beton moet Formule 1 spannender maken

De Formule 1 is in de laatste jaren zo veilig geworden dat frontale botsingen bijna niet meer voorkomen. Een enorm betonblok moet dat veranderen. Een massief stuk beton op het circuit moet de race weer aantrekkelijk maken voor de toeschouwer.

Foto: Dana Gardner / Kutchenco / Shutterstock.com

Het idee komt van Formule 1-analist Paul Kammerlaan. “Door allerlei regeltjes zijn fatale crashes tegenwoordig zo goed als uitgesloten. Dat is jammer, want dat is toch waar de kijker op hoopt”, aldus Kammerlaan. “Door coureurs te verrassen met een onverwacht betonblok wordt de Formule 1 weer spannend. Ook voor de coureurs zelf.”

Waar het betonblok precies geplaatst moet worden is nog niet zeker. “Op rechte stukken ligt de snelheid veel hoger, waardoor de klap het hardst is. Nadeel is wel dat de coureur het betonblok eerder ziet en dus nog kan ontwijken. Persoonlijk zie ik het betonblok liever net na een bocht”, aldus Kammerlaan.

Wanneer het eerste betonblok op het circuit wordt geplaatst houdt Formule 1-organisatie FIA liever geheim: “Anders is de verrassing weg.”

 
Deel dit artikel: